GAT D.O.O. NOVI SAD

Osnovna škola u Mačvanskoj mitrovici

Projekat izgradnje osnovne škole 

IZDVAJAMO IZ PROJEKATA

Izgradnja Osnovne škole ''Dobrosav Radosavljević - Narod'' u Mačvanskoj Mitrovici

Početkom aprila 2016. godine počela je prva faza radova na izgradnji novog objekta Osnovne škole ‘’Dobrosav Radosavljević – Narod’’ u Mačvanskoj Mitrovici. Tim povodom potpisan je ugovor o početku izgradnje škole između JP Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica i preduzeća GAT d.o.o. iz Novog Sada.

Kratak opis radova: Prva faza radova obuhvatila je rušenje fiskulturne sale i kabineta za tehničko obrazovanje, koji su bili pokriveni azbest cementnim pločama štetnim za ljudski organizam, kao i izgradnju 15 učionica, nekoliko kancelarija za administraciju, kabinete i kuhinju na tom mestu. Azbest cementne ploče odlagane su posebnom metodom zbrinjavanja otpada, kako je to i predviđeno po standardima o zaštiti životne sredine i bezbednosti i zdravlja ljudi.

Zidarski radovi obuhvatili su zidanje fasadnih i pregradnih zidova Giter blokom i punom opekom, zidanje ventilacionih kanala i malterisanje zidova. Objekat je pokriven sendvič panelima d=15cm, a izrađeni su horizontalni i vertikalni oluci tipa Kingspan. Na objekat je montirana je PVC fasadna stolarija. Urađena je hidrantska, vodovodna i kanalizaciona unutrašnja mreža.

U okviru elektro radova, izvršena je demontaža postojećih instalacija, montaža uzemljenja i gromobrana, kabliranje, izrada instalacija automatske dojave požara, sistema video nadzora, električnog časovnika i telekomunikacionih instalacija.

Površina nove škole iznosi 2.550 m2 bruto građevinske površine. Predviđeni rok za završetak radova bio je 150 kalendarskih dana. Projekat je izveden u roku.